Gazononderhoud, meer dan maaien alleen

Is het gras bij uw buren altijd groener dan bij u zelf? Dan is het hoogtijd om uw gazon eens goed onder handen te nemen. Het voorjaar is h├ęt moment om te beginnen met gazononderhoud, maar ook tijdens de rest van het tuinseizoen en zelfs in de winter heeft een mooie grasmat onderhoud nodig. Bekalken, bemesten, verticuteren, kantensteken, maaien, onkruid bestrijden en sproeien, de hoveniers van Temmink tuindesign zijn u graag van dienst.

Waarom bekalken?

Wanneer de bodem te zuur is, hebben graswortels grote moeite om voedingsstoffen op te nemen. Zeker op zandgronden is dit een probleem, omdat ze van nature sneller verzuren. De ideale zuurgraad voor uw gazon ligt tussen de 6.0 en 7.0 pH. De juiste zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat uw gazon weer voedingsstoffen kan opnemen, het gras weer groeit zoals het moet en mosgroei geen kans krijgt. Het is daarom heel belangrijk om de zuurgraad tijdig te peilen.

Gepaste bemesting

Wij stellen graag voor u een passend bemestingsschema voor u samen, regelmatige bemesting van uw gazon is immers van essentieel belang om uw gazon in topconditie te houden. Wij gebruiiken uitsluitend de producten van DCM, deze staan voor de hoogste kwaliteit.

Verticuteren

Door uw gazon ieder jaar te verticuteren voorkomt u dat uw gazon gebrek aan water en zuurstof krijgt. Door de dikke viltlaag te verwijderen krijgt uw gazon weer voldoende licht, water en zuurstof en krijgt nieuw gras weer een kans zich te ontwikkelen. Temmink tuindesign beschikt over de juiste kennis en apperatuur om dit voor u uit te voeren.

Komt u niet aan maaien toe?

Geen tijd om uw gras te maaien? Geen probleem, afgestemd op uw wensen en de behoeften van het gazon kunnen we het wekelijks of maandelijkse maaiwerk voor u uitvoeren. Wij doen dit zowel voor bedrijven als voor particulieren.

Onkruidbestrijding in gazon

Onkruidvorming in uw gazon is bijna niet te voorkomen. Veel onkruidzaden belanden via de wind in uw prachtige gazon. Of onkruid zich flink kan ontwikkelen hangt af van de conditie van uw gazon. Hoe sterker het gras, hoe minder kans het onkruid krijgt om te groeien. Wij kunnen doormiddel van handmatige en chemische onkruidbestrijding uw gazon in topconditie houden. 

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in ons bedrijf? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op.